Výstava obrazů Martina Němce Galerie Ambrož

V unikátních církevních prostorách Galerie Ambrož (Sbor kněze Ambrože) v Hradci Králové proběhne 19. června vernisáž výstavy malíře a hudebníka Martina Němce s názvem Obrazy. 

Výstava, která potrvá do 25. srpna, je jakýmsi průřezem Němcovou výraznou tvorbou s akcentem na duchovní přesah vybraných obrazů. Na vernisáži, která se bude konat v 18 hodin, zahrají tři Němcovi kolegové z kapely Precedens - zpěvačka Daniela Langrová, kytarista Karel Vošta a baskytarista Zdeněk Imramovský.
Martin Němec vystudoval na SUPŠ grafiku u profesora Václava Bláhy a malířství na AVU v ateliéru profesora Jana Smetany.
Po celý život se kontinuálně věnuje malířství a hudbě. Němcova výtvarná tvorba je velmi originální a těžko zařaditelná, ale snad by se dala nejspíš označit jako surrealistická s vlivy takzvané Nové figurace. 
Z Němcových obrazů lze vysledovat zájem o duchovno a existenciální otázky, ale někdy i jakousi ironickou nadsázku – v každém případě je podstatou jeho práce ryzí malířství a výrazná barevnost. 
Na výstavě budou k vidění, kromě několika starších, zejména obrazy z posledních let Němcovy pozoruhodné tvorby včetně dosud nevystavených nejaktuálnějších děl.

Kříž,  2024

Ozvěny,  2012

Es Ist Vollbracht,  2002

Foto: Jindřich Buxbaum

www.martinnemec.art
https://www.facebook.com/martin.nemec.umelec/?locale=cs_CZ
www.precedens.cz
https://www.youtube.com/watch?v=4TuF9oozu30
https://www.facebook.com/lili.marlene.praha/?locale=cs_CZ